3 nov. 2012

Lördagmorgonens cutie

Kommer härifrân - Dianne Keaton. Visst?


Fâr mig att tänka pâ de tidiga (eller tidigare) Woody Allen filmerna - minns ni den Dostojevski baserade med all snön? Lika oskuldsfullt söt som ovan kvinna. Âh.


7 commentaires:

 1. Det kanske låter fånigt, men jag känner ofta en slags motvilja mot att kalla kvinnor "vackra", för att det låter så platt och reducerande. (Jag tänker här främst på hur man i Frankrike - upplever jag! - nästan per automatik måste framhålla hur VACKRA alla kända kvinnor är, i tid och otid, som att det vore den högsta och mest eftersträvnadsvärda av egenskaper.) Men jag slås ändå här av att Diane Keaton är vacker, på det där - je tiens à le préciser! - sättet där personligheten och intelligensen lyser igenom och blir en del av skönheten. Allt smälter samman till en sinnlig-begåvad-intelligent-vacker helhet. Vet du vem som fotograferat?

  RépondreSupprimer
 2. (Fortsättning!)
  Efter lite googlande verkar filmen du tänkte på heta Love and Death? Jag har inte sett den, men däremot Play it again, Sam, och Annie Hall, och de här fotona får mig definitivt att tänka på dem! Som hon strålar.

  RépondreSupprimer
 3. Om 1 förstâr jag hur du menar - och samtidigt kan jag ocksâ bli trött pâ faktum att INTE fâ kalla en kvinna, eller en man, vacker utan att det skall anses reducerande. Il faut appeler un chat un chat, sa Boileau och är hen (!) vacker mâste man fâ kalla hen vacker.
  Samt att för mig är vacker kanske just som du definierar det ovan sâ jag tror vi förstâr varandra. Utan att allt smälter samman är det svârt för mig att kalla nâgon som vacker? (skulle exempelvis aldrig kalla Brad Pitt vacker, för mig är han vacker pâ det vis jag tror du inte vill kalla ngn vacker, haha, för att krângla till kommentaren).
  Vet ej vem som fotograferat.
  Love and death, kanske - hör hur som helst till en av de där när man känner att allt (i filmen) bokstavligen brinner av glädje att fâ GÖRA, filma, skapa. Fint!

  RépondreSupprimer
  Réponses
  1. Jag slits nog mellan två faktum: å ena sidan, att det ju finns människor som ÄR vackra såsom exempelvis en staty eller ett landskap kan vara vackra, och då håller jag med om att man måste "få" konstatera att, ja, hen är vacker. Å andra sidan, att det finns människor (som Diane Keaton, ovan och i andra sammanhang) som är vackra på ett annat sätt, som även uttrycker så mycket annat, och då känns det lite orättvist att reducera all den utstrålningen till epitetet 'vacker'. Ska fundera på det här med Brad Pitt, haha, men han faller nog utanför båda kategorierna för min del - det här med skönhet är ju så subjektivt också... ;)

   Supprimer
 4. Brad Pitt, för att förtydliga. För mig är han endast plastikvacker (om endast det?) och därmed ej vacker enligt definitionen ovan. Dock inte ens statyvacker sâ, jag hâller med du (!), faller utanför bägge kategorierna!.

  RépondreSupprimer
 5. Diane Keaton har ett egenliv, som gör henne vacker. Gillar hennes oberoende. Hon är Amerikas svar på Martin Kellerman (ha ha).

  Med vacker skulle jag mena (ta, välja) John Cusack hellre än Brad Pitt (som jag tycker är för cowboy-gullig). Ciao!

  RépondreSupprimer
 6. Ja, alltsâ - jag tror jag uttrycker mig mycket dâligt dâ bägge missförstod! Dvs - Brad Pitt nämndes som det (för mig) utmärkta exemplet pâ icke-vacker. Ironi i skrift är aldrig det lättaste! hrm hmrm!

  RépondreSupprimer