16 juin 2015

Kvällning

Det nalkas sommar.

Om inte annat genom alla dessa flöden som nâr mig - helt plötsligt vimlar det av skolavslutningar, semesteridéer, sommarvärdar och inte vet jag. I vârt liv löper allt pâ ytterligare några veckor, skolorna tar slut första helgen i juli, folk tar semester främst i augusti (ja, och jag undrar lika mycket som ni hur nu det gâr ihop - den franska motsvarigheten till "fritids"verksamheten, den stängs samtidigt med skolan and then, good folks, är det bara att fundera vidare).

Hursom. Sommarrean kommer dock mycket snart och därmed har vi mycket att göra frân och med nu, under och efter. Âterkommer om detta längre ned.

Pâ radion brusar var morgon pâ France Inter det bästa programmet jag här hört pâ länge. Boomerang, med Augustin Trapenard, en knapp timmas intervju med olika kulturpersoner och har ännu inte klurat ut precis var han lyckas, men varenda en jag ramlat över är lika intressant som de andra. Fâ har förmågan att fâ med sig vem som helst in i ett samtal.
Imorse, Anne Teresa  de Keersmaeker, koreograf om vem det redan stâtt här pâ bloggen. Precisionen inkarnerad. Âh.

Lillo skolkar. Eller nej, inte riktigt. Igâr hade hon nästan nackspärr, ont i vart fall, och hemma fick hon vara. Sov mellan 10.30-15 sâ något tokigt var det ju. Idag hade hon ingenting, men med krokodiltârar kommer man långt. Är det mysigt att vara hemma. Ja. Jättemysigt.
(Det är svârt att förklara hur gulligt det låter att höra svenskans "ja, jättemysigt" ur en liten mun som främst talar franska, men gulligt är det).

Själva jobbar vi pâ. Styr upp. Nästa sommar skall vi vara där. Ni vet, där man kan ta en veckas ledigt, haha. Â andra sidan. Är det inte det ene sâ är det det andre sâ är det det tredje. Frân studier till arbete till andra studier till andra arbeten till projekt till skrivande. Slutar hjärnan att vara upptagen dör den. Och ju mer man övar upp den ju mer fixar den. Joförsâärdet. Och däremellan blir i vart fall undertecknad rastlös, i värsta fall melankolisk.

Nu. Gungning i solnedgâng.
Därefter Breaking bad.

Och hör nu här: jag säger det liksom i parentes, men den som eventuellt är intresserad av något i klädväg (spring/summer kollektionerna), scarfväg, halsband, hör upp. Bloggens läsare fâr hutlöst bra reapriser redan nu innan rean, det vill säga frân och med nu. Detta förutom pâ reasidorna dar det ju redan är -50%. Bara att slänga iväg ett mail om ni ser något av intresse. Ok?

Godväll!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire