9 août 2016

Annat värt att notera

Har upptäckt Sylvain Bourmeau's samtal med div. författare - Lettres étrangères - och det med Enrique Vilas-Matas frân Brons litteraturfestival är fantastiskt. Efter inledande trettio minuter hamnar EV-M i högform och jäklar vilken humor.

En annan som befinner sig i högform är herr Passouline när han skriver om herr Starobinski. L'usage de la beauté, bara det, bara rubriken. Detta genom att hedra Yves Bonnefoi genom att âteranknyta till dennes närmsta vänner.

Detta att man fâr en fjärde pocket när man köper tre är en fin present som jag alltid glömmer, sâ man fâr springa och leta upp den där sista man bara höll i. Älskar att åka hem med väskorna alldeles för tunga pga böcker. Återkommer om inköp. Kanske.

Maken inväntade oss som vanligt som till idag, dvs en dag för tidigt. Han lider av ett slags stress-symptom som gör att han alltid tror att han är försenad och aldrig är det (alternativt kommer till flygplatsen fyra timmar före avgång etc). En annan, undertecknad, lider av ett annat som gör att hon alltid ÄR försenad och kommer till flygplatsen fem minuter innan avgång (nej, det var förr i tiden, nu för tiden kommer jag alltid perfekt i tid men hatar att ha tid över och kommer ALDRIG för tidigt).
Sâ nu vet ni det. Och därmed kan ni ju fundera över vilka gnistor som därmed ibland kan uppstå när dessa tu tillsammans resa ska.

Och sen glömde jag ju helt gårdagens upptäckt: Lina Wolff kommer med ny roman! Hurra.
Vad mycket duktiga kvinnliga författare Sverige just nu har. Lina Wolff: en storfavorit.

Nu ska jag upp till graven och säga hej till mamma. Ni hör ju. Det är tur man har galghumor, annars överlever man inte detta livet.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire