7 avr. 2019

Ranunkler!

Var det ju. Tack Gabi! Här är dom; älskar!
(likt katten V., som älskar dess vatten - vilken är er teori om att katter (och hundar) alltid föredrar att dricka ur blomvaser men också ur unkna dypölar och gamla hinkar som står ute framför deras nypâfyllda skâl? Vâr? Tarmfloran! Apropâ blommor. Och ranunkler).
Här fick vi ha lampor pâ hele dagen igår, idag verkar det bli nâgot bättre. Förra helgen: 23° varmt! Rena sommaren. Fördelen med att vara utomlandsboende? Förundra sig över sâ mycket och fortsätta förundra sig, aldrig vänja sig, främst om vädret och naturen - "som en svensk sommardag! i slutet pâ mars" - när man kör omkring pâ landsbygden: Kolza! i full blom! "som Juni!, förstår ni?"
Skaffade mig för tio âr sedan en ny anledning till förundran (för tio âr sedan!). Nu iklädd hâliga jeans och självklart i svart. 


2 commentaires:

  1. Ranunkler och Anemoner ser jag. Anemon är en av mina älsklingsblommor. Köper de ofta, finns inte i markerna här ju. Men nu har vi alla de vanliga vårblommorna och häggknopparna sväller och ljuset är stort och långvarigt. (Vintern var hemsk om jag får säga det själv).

    RépondreSupprimer
  2. Och vet du - här har vi hittat vitsippor alldeles nära huset! (nâgot jag saknade alla Paris-âr...!). Lagerbladshäckarna står här i blom och doftar ljuvligt! Ljuset gör mirakel. Varje âr det kommer tillbaka undrar jag detsamma - varför gör vi inte som flyttfâglarna?

    RépondreSupprimer