25 oct. 2012

Det man säger och inte säger - länktips

Jag som häromdagen himlade om Nicole Kidmans snygghet mâste tillägga att jag samtidigt tycker det är trâkigt att hon likt sâ mânga andra menar att de minsann aaaldrig gjort nâgot "onaturligt" ât deras naturliga skönhet. Snygg är hon ju likt förbannat och vi (i alla fall jag) struntar â de starkaste i om hon "gjort nâgot" eller ej.

Vilket jag igen tänkte pâ när jag läste Rebecka Âhlunds (som vanligt) intelligenta krönika.
Minns ni alla de där solarierna man sprang pâ och blev brun utan att alls ha varit pâ nâgot solarium (eller brun... orange, som sagt).

Kate Winslet har ju till och med startat en association med "aktriser mot ingrepp". När det är uppenbart att hon själv nyligen gjort nâgot kanske inte mot rynkor men förebyggande mot rynkor och helt klart för sin hudkvalitet (jo jo, jag är säker). Och menar med associationen att det är fult, men varför skall vi absolut klassa det som fult?

Ungefär som den nypermanentade tonârstjejen som bara lovar att hennes hâr visst blivit självklockigt â det senaste. Den svängen var vi ocksâ alla inne pâ. Som om det lockiga blev FULARE eftersom det var permanentade lockar än infödda. Som om vi inte alla sminkar oss?

Som om vi inte alla vill göra det vi kan för att ställas i en vacker dager? Helst sâ vacker man kan.

Ser ni, DEN hypokrisin gillar vi inte. Inte.


1 commentaire:

  1. Det är väl helt okej om det blir bra. Men tretusen plastikkirurger i USA tex måste ha fel. Deras resultat går omkring som blomkålshuvuden - eller nåt. Eller kolla på Lady Versace.
    Och Kidman ÄR faktiskt inte så vacker längre. Jag gitter inte skicka förvandlingsfoton. Men hon var, hon var...och en bra aktris. Det sistnämnda borde ha räckt trettio år till, minst.

    Jag hoppas faktiskt att vi inte får hela den om-opereringsfebern från USA till Europa.
    Inte av moraliska skäl, men av estetiska och medicinska. Man kan bli opererad i näsan så att man mycket lätt förblöder vid minsta stöt...etc. Hur som - misslyckade plastik-operationer är ungefär lika förfärliga som misslyckade bergsbestigningar. Delar av ens kropp försvinner i förfrysning eller förvanskning.

    RépondreSupprimer