10 déc. 2012

Tillbaka till framtiden.

Det börjar dra ihop sig nu. Den 20e december skriver vi pâ det finala köpet och hagtornsbuskar har börjat klippas ned, rabatter rensas, gamla heltäckningsmattor rivas upp; det gâr helt enkelt inte längre att hâlla sig.

I ett gammalt hus finner man bâde det ena och det andra. Gârdagens tidning, frân den 12 mars 1953, talar om den sovjetiska enigmen, del tvâ "Sankta Russia", vilket väl passar fint i Luciatid.


Mannen pâ bilden, Ivan le terrible. Den fasansfulle.


Maquetterna, sidsättningen. Typsnitten, det röda.

Att huset har en fantastisk historia gör att vi har en känsla av skattsökeri sâ snart vi är där. Än bättre för en liten; törnrosas uppvaknande. Initialer smyckar takbjälkarna i hertiginnans gamla sovrum. En liten glugg i norra väggen, den äldsta, vittnar om medeltida dagar, dâ munkarna hade pilbâgen i beredskap. Huset har varit med om prästgârd, byggts ut av hertiginnan när det blev hennes sommarhus; har härbergerat föräldralösa barn under andra världskriget. En vacker dag kommer hela historien.

Sâ länge knackar vi i väggar, lyfter mattor, och drömmer.


7 commentaires:

 1. Gud så spännande! Är inte tidningen väldigt fin? Med det röda? Snyggare än nu. Eller?

  RépondreSupprimer
 2. Jag ser fram emot berättelser och bilder!

  RépondreSupprimer
 3. Det är jättespännande och - ja! Tidningen är jättefin. Jag räknar till 10 typsnitt bara pâ förstasidan - det tycks användas för att separera var liten spalts rubrik frân de andra och resultatet är hur fint som helst. Det blir väldigt litterärt. Dagens samma tidning är ett under av fulhet (i bemärkelsen vulgaritet).

  RépondreSupprimer
 4. Vilket underbart ställe det låter som! Jag håller er, mycket stilig tidning.

  Ps. Det blev en Bo kl. 13.54 idag, med mycket hår som sin far och nyfiken blick :)

  Ds.

  RépondreSupprimer
 5. Men, âh - välkommen till världen, liten Bo! Vilket ps!

  RépondreSupprimer
 6. Åh, så härligt det låter. Och spännande - stort grattis till huset!

  RépondreSupprimer