12 juin 2013

Motsättningar - säg, finns det nâgot finare?

Glöm allt jag tidigare mâ ha sagt om Mano Diao. Jag hade dâ ännu ej kommit till sista dubbelspâret - som gör precis allt det andra värt existensen för att bära fram till det här. Sätt pâ. Högt.


PS. Det är ju i liknande stunder tusan ocksâ att huset inte skall ha fler döttrar, annars hade samtliga damer i huset varit rörande överens om hennes förnamn. Rörande. DS.

För övrigt har vi ju sedan sist satt flädersaft och plockat av mângfalden körsbär (som äter morgon-middag-kväll och i alla dess former). Ganska titaneskt ocksâ det.

4 commentaires:

 1. "sätta fläder" tycker jag om, gammalt uttryck. Påminner mig du nu om att det var länge sen jag gjorde det. Och blir inte av i år heller. För i flädertiden är jag annanstans. Men visst är det godaste saften.

  Jag får nöja mig nu med rababer från det gamla barndomslandet.
  Och så sätter jag faktiskt på en annan Mando Diao med idel unga vackra män, Skål ; )

  RépondreSupprimer
 2. Det jag upptäckte var ju, förutom att ge doft i hela köket - finns det godare doft utöver smak? - att flädersaft är sâ enkelt och ursnabbt att fixa till. (Fläder, sätta fläder - ja, vackert, och fâ växter är väl lika mytomspunna vilket kanske hör till/ökar klangen?) Rabarber, lika lätt? För ocksâ den (saften) är ju ljuvlig!! (mvh saftnybörjaren...).

  RépondreSupprimer
 3. Jag antar att du "sätter" fläderblommen i kruka eller hink, varvat med skivade citroner och häller på en upphettad sockerlag? Och låter stå några dagar?
  Ja, doften,smaken, allt...super sommar!

  Nej, jag gör ingen saft, snarare paj, på rabarbern. Annars är inte rabarbersaft nån stor grej heller...

  RépondreSupprimer
 4. Exakt! ska kolla upp rabarberalterntivet!

  RépondreSupprimer