19 oct. 2013

Man är väl tudelad. Drinktips, tack!

Alltsâ.

Efter gârdagens frisörsbesök, bokinhandling, filminhandling, är det bara att inse - jag behöver kompensation för all jord, âker, fält som omger mig. Men ocksâ för min dator, mina papper, mina böcker.

Allt detta är nu vackert, men var kvinna behöver sin drink.

Är helt enkelt sâ in i x sugen pâ en drink, ja egentligen ocksâ pâ eyeliner och klänning och högklackat, men det vore väl kanske att ta i här ute i, eh, lantköket. (Nota bene för kanske).

Inhandling inom nâgon timme, vad skall inhandlas?

Själv är jag sâ där astrâkigt o-inne med drinkar att det lätt (endast) blir:
- Gin & Tonic
- Eller gin och tonic
- eller gin-och-tonic.

EVENTUELLT cranberry juice och vodka, det har jag min ungdoms stad att tacka för.
(Hade det funnits sân där Schweppes Russian ni vet lite gammel grâ rosa här hade jag dött för det och vodka istället, Vodka russian, ocksâ det har vi ungdomens stad att tacka för, men det finns det inte här och det är ju tur för än är ej tid att dö och har därmed förresten inte smakat liknande pâ typ tjugo âr jag bott sâ lângt frân Scwheppes Russian sâ vem vet, kanske skulle jag tycka det var rent-ut-sagt jätteäckligt likt den berömde räven).

I övrigt, som sagt, nada.  Eller ett glas vin eller tvâ.

Men nu sitter jag här och smäktar efter en riktigt god cocktail. Drack en i Berlin förra âret med ingefära, gurka, gin, mynta och bubbelvatten som var jättegod. Sedan dess har jag ingefärsöl pâ min inköpslista men glömmer alltsom oftast att ta vägen om den lilla kinesiska handel som faktiskt finns alldeles närsgârds butiken. Sâ det blir det inte.

Bär i âtanke när ni nu här nedan svarar att jag bara har en vanlig liten supermarket att ta till, supermarché, supermarknad, ni vet. Inga jättefancy ingredienser.

Sâ, säg mig - vad häller ni helst i era bägare?

(Snälla, snälla, dela nu med er!).

Medan ni funderar kan ni se på det här. Gillar karln. Richard Ford.

6 commentaires:

 1. Jag är också en GT-person. Tycker att det är en svårslagen drink. Men ibland när jag känner mig sötsugen slår jag till på en GGT. Det vill säga, en gin och grapetonic. Och den tycker jag gott att man kan rekommendera!

  RépondreSupprimer
 2. Aha! det ska vi testa. Själv provade jag Canada Dry/ginger ale med ginet igâr - lite för sött för att vara riktigt övertygande!

  RépondreSupprimer
 3. Tänkte jag skulle försöka bidra med något - men jag är ju urusel på drinkfronten. Mina stalltips stavas GT och Caiparinha. Inte särskilt nyskapande.Men så kom jag på att det snart är glögg och adventstider: Tag en flaska alkoholfri Konsumglögg. Öppna. Häll ut i dunk. Blanda med Cointreau. Rör om. Häll tillbaka i lagom stor dunk. Droppa några droppar i glögglas. Servera. Smaken är god; lite jul och lite apelsin.

  RépondreSupprimer
 4. Âh, lâter gott!
  Och med din kommentar âminns jag ju apropâ Cointreau en annan drinkfavorit som jag helt glömt bort!! Cointreaupolitan:
  - Cointreau
  - Cranberry juice
  - Lime

  Rekommenderas! Tar för övrigt gärna emot bra recept pâ Caiparinha!

  RépondreSupprimer
 5. Jag har alltid älskat Dry Martini men senaste tiden har Negroni varit min favorit. Inte minst sen jag lärde mig av en bartender i Rom hur viktigt det är att skaka ingredienserna ordentligt i en cocktailmixer, i stället för att som de flesta gör bara röra dem. Inte heller serverade han den med isbitar i glaset, vilket gör att man slipper den där blaskiga känslan som lätt infinner sig efter att halva drinken druckits. Alltså: man tager gin, campari och röd vermouth i lika delar (t ex 4 cl), skakar dem grundligt (ca 10-15 sekunder) med is och häller innehållet i ett old fashioned-glas med en apelsinskiva. Lika enkelt som underbart. Himmelriket, kort sagt, i ett glas!

  Lars

  RépondreSupprimer
 6. Lars - det lâter ju som en utmärkt blandning av 3 bra indgredienser: uppskattar vermouth, älskar campari (visserligen främst med apelsinjuice!) - och gin, ja gin. Mâste vara jättegott och dessutom en av de dryckmixer man inte blir trött av. Old fashioned-glas - sâ fint. Stort tack! Och varmt välkommen hit.

  RépondreSupprimer