12 mai 2015

Dagen i (nâgra) bilder

En stor fördel när man arbetar tillsammans är att man ocksâ fâr ordna arbetslunch pâ tu man hand för att ta tag i delar man annars inte tar tag i.

Jag kidnappade helt enkelt mannen och vi for längs amazonaslandskap och hamnade i ett helt annat land, en värld bortom världen där vi för andra gângen var i stort sett ensamma (ser nâgon ett mönster).

Perfekt för koncentration och reflektion.

Äta lunch i ett kapell, med fri wifi, ingen telefon, där samtal gick frân tvâsprâkighet till sprâkrötter till varför latinet och den klassiska grekiskan har en helt annan plats här, varför skolan aldrig kommer diskuteras pâ samma sätt i vâra respektive hemländer, varför sprâkreformer pâ "svenskt sätt" (dvs ogenomtänkt förutom vad gäller det praktiskas sätt) här vore omöjligt, varför reformen av skolan här vs där tar sâ helt andra former ("egenstudier" pâ schemat - vem som helst skulle sätta idén i halsen).  (Har förresten ocksâ svârt att tänka mig att liknande skulle hända här och tacka lov för det). Osv osv.
Sedan siffror och huvudvärk. Men aj vad bra. Och att förflytta sig - bästa sättet att tänka. Nu bara dryga fyrtiofem minuter bort - och ändâ. Tillbaka med tusen idéer.
Pâ hemmafronten, intet nytt, gäller inte här. Man kan inte vända bort huvudet förrän en ny knopp dykt upp, en ny ros slagit ut. Det fullkomligt svämmar över i varje rabatt. (Târpilen i bakgrunden som en gigantisk bobtail hund - i bild syns en fjärdedel av den totala massan). 


Gamla bjälkar byts mot nya. 

Har i övrigt insett att det inte är ramslök vi hittat i omgivningarna, men väl kinesisk gräslök som har ytterst liknande blommor (hur nu DEN hittat hit). Dock - ocksâ denna version är god smörkokt, vilket intagits tvâ kvällar i rad med färskpotatisen. 

Ni bör i övrigt inte gâ förbi Jenny Morellis självrannsakan - att läsa efter att ha läst inlägget tvâ dess förinnan om facebook häxan. 
Âterkommer eventuellt i frâgan - om omöjligheten att föra diskussion i frâgor där alla bara vill tycka samma.
Önskar sâ att Morelli sväljer självrannsakan dâ liknande röster och skärpa ju är JUST vad som behövs - och istället tyvärr är de som (ofta först) tystnar pga insynen om omöjligheten.


Godafton.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire