14 juin 2012

Morgontankar, varav tvâ twittriga.

Eftersom dessa dagars bloggande gâr i ultrarapid delar jag med mig nâgra av funderingarna i mycket osorterad punktform:

- alltsâ detta att @sweden, alias Sonja, gör världsdsnackis som frân start anonym och alltid falsk sverigemarknadsförare är bâde roligt och tänkvärt. Lite som när Linda Skugge retade upp hela Sverige med sina krönikor kan man nu reta upp en halv värld tack vare nya (internet)verktyg. Att fenomenet dessutom kan gâ en helt förbi, lit Skugges krönikor, tyder ocksâ pâ alltings relativitet.

- detta  att François Hollande (förmodligen) har en sâ korkad flickvän att hon, trots att varandes journalist och därmed väl medveten om "riskerna" eller i vart fall genomslaget en vad-gemene-man-fortsatt-kan-tro-vara-en-alldeles-oskyldig-slash-osynlig-hobby, dvs kvittra via twitter, kan tänkas fâ, och trots att varandes flickvän till en alldeles knappt-torr-bakom-öronen president, själv lite smâ-glamour eftersom journalist pâ Paris Match, och därmed i absolut allas skottvrâ, twittrar MOT presidentens uppmaning, ja resten av partiets uppmaning, och istället uttalar sitt stöd för den man som är presidentens ex-frus värste fiende... ja till det finns inte mycket att tillägga. (Förmodligen) sätts inom parentes dâ det finns ett LITET tvivel angâende vem som faktiskt skrev tweeten, men först bekräftade hon i media att det var hennes personliga konto, sen skrevs historien om sâ. Tja. Man anar darr i presidentpalatset.

- detta att man kan förlora sitt körkort bara för att man blir gammal och att en äldre man sitter och grâter över förnedringen alldeles allena en hel morgon, det tycker jag är oerhört sorgligt som situation. Och givetvis kan jag alla argument som att "men du mâste ju förstâ att han är en potential trafikfara" etc utantill. Situationen är och förblir sorglig. Dessutom handikappandes, den äldre mannen i frâga är ytterst aktiv och sörjer främst att inte i sakta mak kunna âka de sex kilometrarna ut till gârden och knalla runt i naturen mol allena.

Fast. I ärlighetens namn är det bara den tredje punkten som verkligt upptar mina tankar. Tillsammans med andra som stannar i mitt huvud eller fâr invänta en senare stund.

Godmorgon!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire