21 juil. 2013

Kvällen var med oss

Tjugotvâ grader varmt när vi styrde bilen hemât genom skogarna framât midnatt.
Middagen pâ hotell Selma Lagerlöfs uteservering, utsökt.
Sällskapet, fyra generationer födda 1922-2008.
Konserten, hjärtlig (och jäklar vad dessa gamla Wilmer X-lâtar är bra! Skâningeblues, âh).

De första tonerna ljuder. Lillo överraskar samtliga genom att ur sin medhavda och egenpackade ryggsäck ta upp - en mikrofon.
Iförd gul balklänning sjöngs sâ svenska vis- och bluesklassiker med icke-fransk-accent, med full koncentration, tre och en halv timme igenom.
Först pâ hâll, frân bordet vi satt; senare, alldeles till höger om scen.
Ett nedslängt plektrum frân Dregen fick hennes hjärta att slâ (det var för att jag sjöng exakt som de).
En tummen upp frân Pernilla Andersson och Titiyo värmde blicken (jag tycker verkligen om dem).

Framemot elva lyftes hon upp av nâgons starka armar och stod gravallvarlig, med mikron vid mun, vid Pernilla Anderssons sida, en hel lât igenom; rak i ryggen, full koncentration pâ rytmen, med stampande fot.

Lyckad kväll. (Det där med musikerframtiden tycks nu väl förankrat).


4 commentaires:

 1. Drömmarna går i uppfyllelse!!!! Storkusin önskade ju sig en Star Wars-mask/hjälm och en sådan hade storkusin "på andra sidan släkten" tröttnat på och skickat över..... Kanske du och jag ska återvända och slänga i varsin peng även vi....?! Kram

  RépondreSupprimer
 2. Du har ju sâ rätt! Men kanske krävs Rotterosnärvaro för uppfyllelse? vi fâr mao hâlla vâra tummar pâ att du kan komma och hämta :-) (och annars slänger jag i en till dig med, vi vet ju mycket väl vad vi bâda önskar av hela vâra hjärtan).

  RépondreSupprimer
 3. Åh, vilken underbar berättelse. Mitt hjärta slår ett extra slag. Men jag är väl partisk om det nu handlade om skånsk blues. Wilmer X är mig bekanta men annars vet jag nog inte så mycket om artisterna som fick din dotter att scendebutera. Säg till henne att jag gärna sjunger något annat gammalt skånskt - varför inte Alla vill till himmelen men ingen vill ju dö - med henne när turnén når Kristianstad. 31 värmande solgrader till er från södern.

  RépondreSupprimer
 4. Nej, flickan pâ bild, Pernilla Andersson, och hennes make Dregen var ocksâ för mig helt obekanta. Hon skönsjungande skâningtös.

  RépondreSupprimer