4 juil. 2013

Värdsliga funderingar.

- Grannen pâ landet hade igâr hittat tvâ BAUTA vita (rök- tror jag) svampar. Fotbollsstora. Gav dem till dottern vâr dâ hon är stor svampfantast (efter fina kantarellplockminnen frân Sverige, vilket ocksâ gör henne till en mycket ofta frustrerad svampfantast, dâ man sällan kan äta hennes skattfynd - även om hon själv aldrig vill äta minsta svamp, men grejen, grejen...).
Vi presenterade dem tillsammans som Dinosaurieägg.
Att vi därav inte kunde ta med dem till stan, dâ dinosaurier ej trivs i stan (ju!).
Hon talar nu om kommande dinosaurieungar med stor spänning.
Efter att försiktigt försökt antyda att det eventuellt skulle kunna röra sig om svamp och ej ägg - nâgot som var hennes första frâga, igâr (är det inte svampar?) - fick jag ett bestämt nej. Klart det inte är.
Lât oss säga att den som lever fâr se. Hur hantera fortsättningen alltsâ.

- Samma doter kom häromdagen hem och förklarade att det var en sirène (=sjöjungfru) som kallat pâ alla i skolan att samlas pâ innergârden för att den nya direktrisen skulle presenteras för dem. Hon undrade dock vart fiskstjärten tagit vägen, etc etc, men det var inte sâ viktigt egentligen. Sirène:n hade fâtt dem att snabba pâ i trapporna ned, assistenten hade till och med puttat lite pâ barnen för att de skulle springa snabbare, för det var viktigt att snabbt komma ut pâ gârden.
Vad hette den nya direktrisen dâ? Visste hon inte. Dâ hör vi med fröken imorgon om det, samt vad som hänt med fiskstjärten. Bra!
Vid detta laget hade jag börjat ana ugglor i mossen osv, det där med snabbt spring i trappor pâ uppmaning av fröknar har man ju varit med om själv, inte sant, sirener ocksâ.
Fröken förklarade mycket riktigt att brandövningen sedan kombinerats med att presentera den nya direktrisen nere pâ gârden - eftersom alla nu redan var samlade.

Jojo. Olika sirener lockar oss alla.

- Sista dagen i skolan imorgon. Skolavslutning? pyttsan heller. Men idag var de i parken.

Nu stundar en helg i Paris pâ tu flickors hand och det skall bli mycket trevligt. (Han: VA? ska ni till Paris? Hon: Ja och igâr var det julafton). Ja kära barn. Bland âskmoln och duggregn stundar ocksâ sommaren.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire