17 mai 2014

kvart-i-nio-och-sol

Är vad vi vaknar till. Till och med valpen sover, han är nästan den som sover längst dessa dagar, som vill gâ ut tidigast om kvällen för att sedan fâ sova. (Valpen, förresten, om bara nâgra dagar firar vi ettârsdag - alla dessa dagar var precis vad som var livet etc).

I veckan som kommer har vi viktigt besök härute och tills dess är tanken att styra upp i alla fall insidan nâgot ytterligare. När man renoverar ett hus och drar igâng arbete i ungefär alla vrâr sâ väl ute som inne kommer man lätt till en punkt där inte mycket av all ansträngning syns. (Vilket inte alls är sant pâ utsidan, nu växer till och med gräset, det gyllene gruset har blivit min vän och terassen pâ baksidan är fantastisk). Men pâ insidan, jo. Sâ nu i helgen är det tänkt att ta tag i lite detaljer. Ni vet lister, mâla dörrar och annat roligt.

I veckan togs alltsâ beslut om att ocksâ flytta hit vâra anställda som till sommaren. Som till sommaren? tänkte vi och drog saken en gâng till: lât oss se, sommaren är om en dryg mânad, mycket skall göras, men vi hinner om vi kommer igâng pâ stört - och efter ett antal möten, mätnignar, räknande, sâ drar vi igâng - pâ mândag. Vi har turen att i vâr murare hittat nummer ett i snabb- och kvickhet, han är med i alla vâra vändningar som skall tillstâs ofta gâr mer än snabbt, och har ett kontaktnät som heter duga sâ han drar i sina trâdar och helt plötsligt har vi en armada av fordon och starka händer med ständigt gott humör som dyker upp. Det skall bli ett mycket roligt projekt, grunderna här är dessutom saliga - "lada" skriver jag, eller skrev jag ju inte ens, men glömmer skriva om les contreforts som stöttar upp västra väggen och fâr det hela att frân det hâllet leda tankarna snarare till katedral.

Vi har en vansinnig tur. Att vara precis just här med just dessa möjligheter som öppnar sig. Bara att kunna ha möjligheten att vara med om fâ just renovera ett ställe pâ jorden som detta är en gâva, ett stort arbete i sig men ett otroligt tacksamt sâdant.


Contreforts. Nâgon annan vet säkert vad de heter pâ svenska. Ovan ej vâr lada och vâra contreforts är tre ggr högre, men bilden ger en illustration av idén som jag annars inte har under handen som vi säger, in french.

2 commentaires:

  1. Strävpelare kallas de byggnadselement som stöttar väggen.

    RépondreSupprimer
  2. Strävpelare: underbart ord! Ständigt strävande, trogna sin uppgift. Stort tack, Agneta - och välkommen hit!

    RépondreSupprimer