13 sept. 2014

Salt och blandat (lördag).

En av dessa dagar.

Dâ 80% gâtt till jobb. Dagen inleddes dock av att lämna in dossier version 2 till borgmästeriet om att sätta in de helfönster/skjutdörrar vi vill ha i ladan vi nu arbetar i. Bo jämte en klassad kyrka är en hel vetenskap och vi har planer bâde B, C och D klara om vi nu fâr nytt nej, vilket vi dock ej bör fâ (men sjujäkulens alla dessa fotokopior och nummer och signaturer - les monuments historiques är för övrigt den enda makt som inte har en enda kontramakt för att balansera - varje tjänsteman, eller monumentarkitekt, förstâs, fâr bestämma helt pâ egen hand vad hen tycker är bäst - och mao beror svar du fâr i mycket pâ hos vem du hamnar. Gulligt!).

Arbetet sâ. Knepat och knâpat och räknat. Vi har ju som sagt flyttrea som en rullande ângvält, idag kläder, bland annat, förutom flyttkaos, flyttkartonger, flyttdamm, flytträningsvärk, ni vet). Inget av det sköter sig självt.

1. Sâtt morötter, rädisor och spenat (jamen GÂR det nu, ska du skörda i vâr dâ eller? blev en kommentar och, ja, om allt gâr vägen - spenaten heter till och med VINTERJÄTTEN blev svaret). Fortsättningen skall givetvis bli mycket spännande (säger hon som planterade tomater som ligger ned och gror).

2. Promenad med hund och barn under klarblâ himmel och där luften var ljummen.

3. Tankar mot norr. En av dessa dagar, ja. Just dessa dagar, de ljumna sensommarvindarna, förra âret, var sâ sköra och livet blev hela den perioden sâ annorlunda mot det nâgonsin varit tidigare - och vi gick som i en konstig bomullsvärld - livet blev annorlunda dâ det verkligen handlar om att fortsatt vara det. En oroskänsla som plötsligt kan slâ till. Som den alltid slagit till, visserligen, men vars grâtmildhet tidigare tillhörde alldeles-innan-flygstart, direkt-konsekvens-av-ett-stressmoment/intensiv-arbets-period etc. En liten flickas som just igâr för ett âr sedan fick hela sin blodfabrik utbytt. Likt andra barn och vuxna fâr det just idag. Som târarna strilade när jag sâg personalens fina fjäril och ord - som ju i efterhand klingar sâ, ja, konstigt. Som en dâlig film.

Sköt om er.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire