7 juin 2014

Springandet

jo, jag fortsätter. Efter ett litet avbrott dâ jag ju som värst trodde att jag brutit foten och sedan dess, sen jag är igâng igen alltsâ, försöker jag se till antalet minuter, endast, istället för att hela tiden tävla med mig själv hur lângt jag hinner springa per minut (detta med löpband har sina sidor, jättepraktiskt och om man inte passar sig lite lätt stressande, om man som jag hittar pâ ego-utmaningar var sekund och inte ens märker att sâ är fallet).

Nâ. Att jag först nu fattat att det är jättetrevligt att springa till diverse radioprogram i hörlurarna istället för musik är nâgot som förundrar mig. Hinner ju dessutom aldrig fâ till att lyssna pâ desamma under övrig tid, säger ju det: livet och dygnet är för kort, sâ slâr jag mängder av flugor i en och samma smäll.

Lyssnar just nu mest pâ: La grande table, litteraturprogram pâ France Culture där jag nyligen lyssnade till en förtjusande hyllning till Garcia Marquez. Svenskt: En varg söker sin podd som jag väl är sist att upptäcka och mâste säga att det alltsomoftast sprider diverse frön till vidare tanke. Ocksâ Lunch med Montelius (och Brodej), vilket är lite samma grej fast fnittrigare. Vilket har sina fördelar. Och nackdelar.

Men trevligt är det, med smarta tjejer som tar och fâr sâ mycket plats.

I övrigt:
Maken fortfarande borta och tro mig: det är ljuvligt att vara ensam vuxen pâ täppan ibland.
Ljuvliga omgivningar. Alltsâ, alltsâ, alltsâ. Förlât om jag tjatar ihjäl mig över hur älskvärt här är. I ordets första bemärkelse. Jag är amatör, som man säger i ordets franska bemärkelse.

Läser en blandning av Donna Tartt och Hemingway och det är en bra blandning.

För övrigt, upptäckt: Rosévin och grapefruktssaft (ja! det finns grapefruktssaft och det är jättegott) är ocksâ det en mycket bra blandning. Märklig, men bra.

För övrigt. I bakgrunden klingar sâ konstig och oroväckande musik dessa dagar. Jag hoppas den tystnar snart för jag vill inte höra den mer. Inte alls mer. Den är dessutom extra otrevlig att lyssna till dâ jag själv har det sâ vackert dessa dagar att jag känner mig ytterst bortskämd och.

Ute sjunger fâgel pâ fâgel pâ fâgel och ros pâ ros slâr ut. Den mexikanska apelsinblomman utlovar en explosion av dofter inom det närmsta dygnet och ja.

Godkväll.

2 commentaires: