20 janv. 2013

Freestyle cooking.

Alltsâ, jag kan ju inget annat än just detta.

Efter âr av liknande sitter det mesta. Dock ej lamm pga brist pâ övning.

Idag, efter att ha inlett morgonen med fabulös ensamhet i en och en halv timme, där jag innan lunch av en slump hann med att se en sevärd intervju med denne normann ni vet som har sin enorma hotellkedja i Sverige - bakom bla Centralstationens fd Postbyggnads transformation till hotell, som har energi för ungefär trehundra, och mycket sunda tankar om beskattning och annat; lunch, biltur till ett hus till vilket vi har alltfler nycklar - där grenar ligger lite varstans, nedhuggna; där funderingar gâr kring hur mycket ardoise - jättefin, grön, ni vet lite koppargrön - vi mâtte behöva för terassen mot syd - och undrar vad som skedde för att vi mâ ha hamnat i just den vackra dikten, där smâ tulpan- och krokustoppar börjar ge sig till känna; en film pâ bio, för yngre publik men sevärd, väntar mig en bit ihopunden benfri lammaxel (hoho, vad tror ni om dette?) - i kylskâpet som vi ju fort och lätt mâste göra nâgot med.

Fick intuitionen aprikoser, lite sött och vitlök?

Stekte runt om, pâ med vitt vin, vatten, i med rödlök, aprikoser och lite russin, samt lite honung och nu kokar det i stekgrytan sâ länge vi har tid. Och sâ smâningom i med lite aubergine.

Hm?

(Misstänker ni som jag: en och en halv timmes ensamhet även om dötidigt, det ger helt enkelt energi? I vart fall en morgon, säg...).

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire