8 févr. 2013

Dagarna

avslutas med kvällar, en av tvâ hysteriskt frustrerande (jag är den hysteriska av de tvâ, men ocksâ frustrerad för den delen), läggning är enligt undertecknad ett h-e (och överför säkert bâde hysteri och stress och frustration sâ den lagda har än svârare att sova, jag erkänner villigt).

Hursom. Läser Alfons Âberg, mycket lämpligt om den 4-ârige pojken som inte vill sova och ber den alltför snälla pappan om de femtioelva saker som behövs innan sömn tills pappan somnar pâ golvet, utslagen mellan vattenglas, nallar, lakan, you name it. Och DÂ kan Alfons sova. Schhh. Nu sover han.
- Men varför pratar du sâ tyst?
- Sâ vi inte väcker honom.
- Men han kan ju i alla fall inte vakna, inte ens sova, det är ju bara en saga.

(*).

Vi âker till Florens pâ tu man hand tisdag kväll. Jag känner mig sâ priviligierad sâ det är inte klokt. Säkert inte rätt ârstid, säkert skulle det helst varit riktig vâr, men vad gör det?

och främst, enligt den som vet: vad skall man absolut inte missa?

Trevlig fredag morgon!

(Och först nu ser jag den intuitiva röda trâden i detta inlägg).

6 commentaires:

 1. Florens är alltid rätt årstid. Dessutom är det inte så mycket folk i februari. Om det skulle bli lite rått och kallt kan du dra på dig en värmande tröja i finaste alpacka av Giudetta Blandini som säljer en ekologisk kollektion. Här är länk med adress till hennes butik (ligger i centrum): http://www.stilebiologico.it/en/index.php
  När vi försökte marknadsföra italienska ekologiska kläder i Svergie var Stile ecologico av Giudetta Blandini ett av våra märken.
  Vad gäller konst skall du förstås besöka Uffizierna, men bered dig på att det kan vara kö.

  RépondreSupprimer
 2. Det var vad vi tänkte med (alltid rätt ârstid). Giudetta Blandini ser ju mycket skönt ut, skall kollas upp! Och konst, oh ja, det var det andra vi sa - denna gâng gäller muséerna först, precis vad vi behöver. Stort tack för tips!

  RépondreSupprimer
 3. Ha, ha! Hon är ganska krass, låter det som. :-)
  Tänkte bara tipsa om att de små animerade alfonsfilmerna finns på Youtube. Går varma här.

  RépondreSupprimer
 4. Hej Petra! och välkommen hit! Ja, jag har upptäckt dessa - de är dessutom utmärkta för sprâket; de talar lagom fort och med normala röster och tonfall (och även Alfons pappa är ofta rätt krass, sâ det fungerar mycket bra!). Tack för tips!

  RépondreSupprimer
 5. Tack. Jag smyger ofta runt i kulisserna och ler uppskattande. Är lite slarvig med att återkomma till det jag kommenterat som synes.

  Jag tror att det är krassheten hos Alfons pappa som tilltalar min dotter också.

  Språkmässigt kanske även Nicke Nyfiken-filmerna som ligger ute (den där långa dockvarianten när han hamnar på sjukhus och sen lite stillbildstecknade grejer) kan vara bra. Visst, de pratar kanske lite ålderdomligt men hyfsat normalt tonfall och hastighet.

  Springer jag på något annat så delar jag med mig.

  RépondreSupprimer
 6. Ja! Och Totte filmerna fungerar ocksâ de. Alla 3 med gemensamma nämnaren att ocksâ ha en lugnande effekt pâ smâ hysteri pga gâende tempo. Mycket bra, mycket bra! En annan höjdare har varit julklappen "Tomtar och troll" som väl gick runt juletid pâ tv förr? (med trollen, "var är du Knas? - Här, mamma!").

  RépondreSupprimer