23 avr. 2013

Känslan av tillbaka frân semestern.

Känslan av tillbaka frân semestern. Och dâ efter bara tre nätter i huset pâ landet och inte ens semester, men jobb och jag var ju till och med här i lägenheten en snabbis igâr mellan tvâ möten och hela dagen inne i stan.
Men med en utsida. Men med frisk luft. Men med fâgelsâng till frukost, middag, kväll, eld i vedspis, blomsterplockning.

Tillbaka efter semestern eller söndag. Här sitter jag nu i alla fall, i sann Kajsa Varg-anda, med en portion pulvermos, uppiffad av lite riven ost, och ett glas vitt framför mig och, eh, njuter.

Imorgon kväll är vi tillbaka. Borta.

Bevis pâ bortvaro:
Gullviva, (mandelblom kattfot) och blâ viol. Samt Smörblommor, ginst, maskrosor och en vit blomma vars namn jag inte har den blekaste aning om.

Anteckning: Det fina med naturens egen nedräkning mot sommar. Först det gula, sâ det vita, sâ det blâ, och nâgonstans däremellan total explosion av grönt i alla dess nyanser.

Godnatt.

2 commentaires:

  1. Verkar så himla himmelskt härligt detta ert nya, och att ha hittat platsen på jorden som ger både energi och återhämtning och alla vackra blommor. Fick inspiration av bilden på blåregnet häromdagen och funderar på om vi skulle kunna plantera något liknande här på husknuten vid vår sydsluttning. Vill gärna glömma bort den tunga vinter som varit och den som kan (åter)komma.

    RépondreSupprimer
  2. Det ÄR fullkomligt överljuvligt! Himla himmelskt härligt sätter precis rätt klang pâ känslan. (Idag sâg jag ârets första lilla rödklöver, det känns som att vara nâgonstans i juni).
    Blâregn borde väl absolut kunna fungera - det enda eventuella "hm" är kanske just vintern, om rötterna överlever sâ mycket kyla, men â andra sidan ocksâ här smäller det ju till och bli râkallt, sâ - varför skulle det inte fungera?

    RépondreSupprimer