10 avr. 2013

Vad man gör, och inte. Vad man ser, och inte.

Haha. Detta pâminner mig om anledningen till att vi alla är trötta här idag.

Igâr, vârföreställning given av 4-âringens skola.

Plats: Teater, hyrd.
Publik: föräldrar och syskon.
Skâdespelare: skolbarn mellan 2,5 och 10 âr gamla.
Tid: 20h30.
Slut: 22h30.

(redan med hjälp av ovan: finn fem fel).

Lât oss säga som sâ att bortmot 22-tiden började samtliga ha fâtt nog. Och se mer eller mindre trötta ut. Och tänka : âh nej, inte en sâng / ett "nummer" till...

Framför oss: tvâ entusiastiska par. Med filmkamera. De missade inte en sekund och har alltsâ nu tvâ timmars föreställning pâ tape. Gratulerar. Man se avkomman som en tvâ millimetersprick och sângen han/hon var med i höll pâ ca fem minuter. Och tack vare kameran sâg de ingenting annat än föreställningen pâ videokamerans 3tumsskärm.


3 commentaires:

  1. Påminn mig helst inte, men snart är det dags för terminens dansuppvisning. Oh yes, de är extremt överambitiösa. Och pågår i två timmar. Barnen är (så klart) fantastiska, men ingen står ju ut med den där typen av föreställningar mer än...22 minuter?

    RépondreSupprimer
  2. J - men precis. Vi sa just det: vem fan hâller i överblickandet. Dvs, om varje "klass" fick sig en tiominutare, säg kvart, ja dâ vore det ju över pâ 45 min-1h och alla vore hemskt mycket glada(re).

    Gabrielle - jo, love - alla skall hinna vara med och synas och alla lärare skulle gärna vilja ha lite mer tid till sin klass. Hade alla fâtt som de velat hade vi förmodligen suttit där till efter midnatt - jag borde kanske hoppa med i föräldraföreningen och skrika lite... Men just ja, det är ju en katolsk föräldraförening dâ vi under mystiska omständigheter hamnat i en katolsk skola - vilket gör att föräldraföreningen ägnar sig ât utskick av enkäter "är ni nöjda med det spirituella omhändertagandet av ert (fyraâriga) barn", samt "vilken roll skall katolicismen ha i skolan enligt er - borde vi ha mer närvaro av präster etc" - hö ? - i liknande lägen antar jag att det bara är att blunda, bita ihop och vänta tills stormen är över?

    RépondreSupprimer