14 sept. 2015

Fyra snabba

YOUTH av Sorrentino var mycket bra. Fâr återkomma i ämnet.
Har läst en del recensioner som klagat pâ att det är sâ lââângsamt tempo.
Anser att de som skriver sâ inte fattat någonting dâ det är en del av charmen.
Samt sättet han filmar sina skådespelare pâ.
Samt sättet han klipper. Använder sig av ljud. Ser helheten och detaljerna samtidigt och nästintill hela tiden.
Michael Kain och Harvey Keitel är fantastiska. Den âldrande kroppen. Den åldrande människan, men vars lustar ej försvinner. Hens önskningar ej heller. Rachel Weiz har aldrig varit vackrare (tillhör annars de som förhâllt sig rätt sensibla till hennes skönhet, men här är hon fantastisk).
Paul Dano - igen! Den unge mannen hâller verkligen pâ att inta en av de mest prestigefyllda platserna vad gäller unga skådespelare. Som en ung Robert de Niro, kan spela allt. Är lika trovärdig i var roll.

Nu skall här letas upp övriga filmer av Sorrentino - han har fem långfilmer bakom sig (och spelar just nu in en tv-serie pâ sex delar med Jude Law som ung nybliven påve och hur han förhåller sig till och lyckas/misslyckas inta sin maktposition). Fyrtiofem âr är han, S. 45. Vilken maîtrise.

BJÖRKS NYA FINNS EJ PÂ FNAC. Sjukt. Har nu bett dem skicka hit en snarast.

Rödbetorna är kokta!! (vilket osökt fâr mig att tänka pâ det franska ordspråket: les carottes sont cuites ! Morötterna är kokta! vilket innebär shit, det är kört). Här är det dock ej kört, det är bara jag som är allmänt lycklig. Älskar kokta rödbetor.

Sportjournalisten av Richard Ford. Vilken roman! Kan sägas och upprepas mångfaldigt.

Godkväll!Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire