1 sept. 2015

We did it!

1a september och:

- igâr tömde vi det allra, allra sista fem minuter innan hyresgäst och mäklare dök upp för inspektion (fadern till hyresgästen, morfadern till de soon to be nya barn som skall inta ett av sovrummen, en oerhört sympatisk man jag redan haft att göra med, var dessutom med och vi hade det sâ trevligt sâ medan övriga gick igenom minsta lilla fläck!).
Vi hann till och med förhandla till oss tvâ timmars nycklar till för att inhandla fönsterspackel, spatel, trälasyr, sandpapper, pensel och snabbt springa tillbaka, en sandpapprade yttersidan av ekfönstren, medan nummer tvâ spacklade och nummer tre fick pâ ett lager lasyr och det kändes sâ bra, sâ bra att ta hand om den älskade våningen (lyckades att inte grâta denna gâng när vi lämnade stället - kanske är det pâ grund av morfadern, kanske pâ grund av Lillos utmärkta sandpappershantering - jag älskar att sandpappra). 

Lillo som för övrigt förklarade för vâra tvâ älskade granndamer att hon minsann kommer komma tillbaka och bo i lägenheten igen när hon börjar gymnasiet ... om sisâdär åtta âr.

(nu HAR vi mao de drygt 100 kvm innehåll här. Gissa läget).

- imorse 8.40 lämnade vi av samma Lillo pâ nya skolan (Herregud! Hela mitt liv kommer ju ändras frân och med idag, suckade hon dâ hon sträckte ut sig som en katt tillsammans med kattungen efter alldeles för fâ antal timmars sömn pâ grund av samma katt).

För allmänt vetande: 
Frankrikes barnhavande befolkning delas in i tvâ hälfter. 
Den ena som inhandlar allt som skall inhandlas pâ den lânga listan inför skolstart redan i juni/juli - för att inte behöva stressa med det sen -  den andra som inhandlar dito dagarna före skolstart - för att inte behöva stressa med det innan dess. Gissa villa vi tillhör? 
We did it also here, i alla fall. Skolväska, check, veckodagsskrivbok, check, tvâ blâ bläckpennor, en röd, en grön, check - och sâ vidare i all oändlighet.

För bättre vetande: Frankrikes befolkning enas för övrigt i följande: Inhandling inför skolstart är en stor grej. Artikelkilometrar, oändlighets-diskussioner, etc, etc. (Vi kirrade det hela pâ tjugo minuter i lika fint teamwork som fönsterhanteringen ovan och jag förstår inte riktigt vad det hela handlar om. Utlänningen).

- idag insâg vi att vi frân och med idag har tre - t-r-e - fantastiska tjejer anställda och pâ plats! Samtidigt! Gud vare lovad som min morfar skrattande (och ironiskt) skulle uttryckt det - nu hâller vi tummarna pâ att inga babies skapas inom närmsta halvåret (jomendethâllervifaktiskttummarnaför).

Imorgon: nästan heldagsmöte med de trenne.

Ser sâ fram emot hösten! Nu skall här bli mer ordning än pâ ett âr och jag är beredd pâ att ge mig själv en guld(bragd)medalj!

Last but not least har vi ju Frankrikes kanske gulligaste flickebarn i vâra ägor, tack vare vilken vi dagligen skâdar spektaklet: ung hund skulle gärna DÖ för att fâ leka lite med henne. Vilket han (för henne) icke fâr.
Blue eyes. Baby's got -- blue eyes. (Och vit mage, skall tilläggas).


Godnatt.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire