8 mai 2013

Lokalodlat.

Vi fixade och donade med résine pâ arbetsbänken till nästan färdiga köket i eftermiddag, som fortsatt i skrivandets stund torkar. Vilket gjorde att jag tänkte - hm, mina sparris och färskpotatis. Kanske inte riktigt tid att dra igâng dessa?

I samma stund kom granntösen med ung mamma gâende över gräsmattan. Liten tös här, mycket glad.

En timma senare satte vi oss alla fyra i vâr minst sagt - orensade ? - bil - ni har alltsâ ett tredje hus? precis sâ är det - för att âka granngârds, tio minuter bort och mötas av följande:

Tvâ unga herrars gârd, med kvällsöppet tvâ kvällar i veckan varav onsdag:
Djur pâ plats:  höns, tuppar, grisar, getter, fâr, hästar, âsnor, katt och hund. Samt bebisar till de tre mittersa.
Att köpa pâ plats: Getost, koost, saucisson - torr korv (?!) - paté (himmelsk) - öl. Samt att ett halvt lamm är beställt tills "när tiden är inne".

Med det samt gungande i bagaget âkte vi hem. Och avnjöt det hele med färsk baguette och vin frân nästgârds. Âh.

*lite tidigare under dagen hade vi varit och inhandlat youghurt och färskost frân en annan granngârds, endast mjölkproduktsinriktad och vars produkter vi hyllat sedan veckor tillbaka, aldrig inköpta pâ plats. DOCK är det först dâ man inser att även de som talar "lantodling", "kravmärkt" etc har tuffa villkor. Jag hade inte velat vara ko just där. Men hade gärna varit get enligt ovan.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire